Hvordan man vælger en børneseng?

At vælge en børneseng kan være udfordrende, da barnets behov og præferencer ændrer sig med alderen. Derudover skal sengen være sikker, komfortabel og holdbar. I denne artikel giver vi nogle tips til, hvad man skal være opmærksom på, når man køber en børneseng.

Sengens størrelse og form

Børnesengens størrelse afhænger af barnets alder, størrelse og rummets plads. For et lille barn kan en seng, der er 160 x 80 cm, være nok, da den er let at flytte og passer i et lille rum. For et større barn kan det være bedre at vælge en seng, der er 190 x 80 cm eller 200 x 90 cm, som giver mere plads til den voksende krop.

Sengens form kan variere fra den traditionelle rektangel til sjove og legende alternativer, som biler, slotte eller dyr. Formvalget påvirkes af barnets egen fantasi og personlighed. Man skal dog sikre sig, at sengens form ikke er for skarp eller ubehagelig at sove i.

Sengens materiale og farve

Børnesengens materiale påvirker dens holdbarhed, vægt og udseende. De mest almindelige materialer er træ og spånplade, som er naturlige og varme. Træ er normalt mere holdbart og højkvalitativt end spånplade, men også dyrere og tungere. Spånplade er et billigere og lettere alternativ, men det kan ridse eller revne lettere.

Sengens farve kan være ensfarvet eller flerfarvet, afhængigt af barnets egen smag og rummets indretning. Farver kan skabe forskellige stemninger og temaer i børneværelset. For eksempel er en hvid seng neutral og frisk, en lyserød seng er piget og romantisk, en blå seng er drenget og rolig.

Sengens ekstra funktioner

En børneseng kan være bare en seng eller indeholde forskellige ekstra funktioner, som madras, underlåge, ekstraseng eller køjeseng. Ekstra funktioner kan øge sengens funktionalitet, komfort og pladsbesparelse.

Madrasen er en vigtig del af sengen, da den påvirker barnets søvnkvalitet og rygsundhed. Madrasen skal være passende hård, blød og ergonomisk for barnets vægt og position. Når man vælger madras, skal man også være opmærksom på dens materiale, tykkelse og ventilation.

Underlågen er en praktisk løsning til at opbevare for eksempel legetøj, dyner eller tøj under sengen. Underlågen kan være fast eller aftagelig, en eller flere. Underlågen hjælper med at holde børneværelset rent og ordentligt.

Ekstrasengen er en nyttig funktion, når barnet vil invitere en ven til overnatning eller når familien har flere børn. Ekstrasengen kan være skjult under sengen eller ved siden af sengen som en separat seng. Ekstrasengen kan også være en del af en køjeseng, hvor der er to eller tre senge oven på hinanden.

Køjesengen er et fremragende valg til små rum eller store familier, da den sparer gulvplads og tilbyder flere sovepladser. Køjesengen kan være traditionel, hvor sengene er i samme retning, eller vinklet, hvor sengene er i forskellige retninger. Køjesengen kan også indeholde andre funktioner, som skrivebord, hylde eller rutsjebane.

Eksempler på børnesenge

Her er nogle eksempler på børnesenge, som du kan bestille fra Luxcasa.dk-webshoppen:

 • Børneseng Melanie med madras og underlåge 160 x 80 cm lyserød spånplade/træ: Denne seng er ideel til en lille prinsesse, da den er smuk lyserød og har dekorative buer. Sengen indeholder en madras og en underlåge, hvor der er plads til at opbevare ting. Sengen er lavet af spånplade og træ, og dens mål er 160 x 80 x 65 cm.
  Børnesenge Melanie


 • Børneseng Colbert med madras og ekstraseng og underlåge 190 x 80 cm hvid spånplade/træ: Denne seng er en praktisk og elegant løsning til et større barn, da den indeholder en madras, en ekstraseng og en underlåge. Sengen er lavet af spånplade og træ, og dens farve er neutral hvid. Sengens mål er 190 x 80 x 66 cm.
  Børnesenge Colbert


 • Køjeseng Narissa med ekstraseng, madrasser og underlåger 180 x 75 cm MDF/træ: Denne seng er en fantastisk løsning til små rum eller store familier, da den tilbyder tre sovepladser til prisen for en. Sengen indeholder madrasser, en ekstraseng og underlåger, som er lette at trække ud på hjul. Sengen er lavet af MDF og træ, og dens farve er hvid. Sengens mål er 180 x 75 x 150 cm.
  Køjeseng Narissa


 • Køjeseng Mancini med madras og ekstraseng og underlåge 80 x 160 cm hvid spånplade/træ: Denne seng er et andet godt alternativ til en køjeseng, da den indeholder en madras, en ekstraseng og en underlåge. Sengen er lavet af spånplade og træ, og dens farve er hvid. Sengens mål er 80 x 160 x 150 cm.
  Køjeseng Mancini


Vi håber, at denne artikel hjalp dig med at vælge en passende børneseng til dit barn. Hvis du vil bestille en af disse senge eller se andre muligheder, besøg Luxcasa.fi-webshoppen. Der finder du et bredt udvalg af kvalitative og prisvenlige børnesenge samt andre møbler til børneværelset.